Снимка PexelsНа Острова продължават да прилагат нови мерки в борбата срещу

...
Снимка PexelsНа Острова продължават да прилагат нови мерки в борбата срещу
Коментари Харесай

В Англия и Шотландия ще се влиза с отрицателен тест за ковид от 18 януари

Снимка Pexels

На Острова не престават да прилагат нови ограничения в битката против разпространяването на коронавирус. Стана ясно от кой момент влизащите в Англия и Шотландия би трябвало да представят негативен тест за ковид.

Британското посолство ни уведоми, че условието за показване на негативен резултат от тест за ковид за всички влизащи в Англия и Шотландия жители, в това число и от България, е било отсрочено и влиза в действие от 04:00 часа /GMT/ на 18 януари 2021 година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Тестът би трябвало да е изработен в границите на 72 часа преди идването, като резултатът следва да бъде показан на британски, френски или испански език.

За да бъде приет за годен за влизане в Англия и Шотландия , пробата би трябвало да е резултат от проучване по метода на полимеразна верижна реакция за доказване на Covid-19 (PCR) или по различен високо благонадежден метод с най-малко 97 на 100 специфика и 80 % сензитивност за засичането на CОVID-19. Той може да бъде тест за нуклеинова киселина, включващ тест за полимеразна верижна реакция или производни технологии, в това число проби за изотермично увеличаване (LAMP), както и антигенен тест.

Документ за негативен резултат от тест ще бъде изискван при пътешестване с всички транспортни средства. При липса на подобен документ транспортните компании могат да откажат транспорта. Сертификатът следва да включва имената на пасажера според документа за идентичност, с който пътува, дата на раждане или възраст, резултат от теста, датата, на която пробата е изработен, данни за лабораторията, направила проучването - название и данни за контакт, наименованието на тестовото устройство.

Резултатът от теста може да бъде възложен отпечатан на хартия или посредством имейл или текстово известие, което може да бъде показано на телефонния екран.

Дори и да разполагат с негативен тест, жителите ще би трябвало да се самоизолират за 10 дни,  освен в случай че не идват от страна в така наречен " коридори за пътешестване ", като от външното ни министерство прецизират, че България не попада в тях. Остава и условието пътуващите до Обединеното кралство авансово да попълнят електронен формуляр, в който да дават данни за контакт, пътен проект и адрес, на който ще прекарат 10-дневната карантина.

За пътуващите до Англия се резервира опцията за редуциране на карантината след негативен резултат от тест, изработен за лична сметка на 5-ия ден от самоизолирането.

Има стеснен брой изключения,  при които не е нужно да се прави тест преди пътешестване до Англия и Шотландия, като информация за тях може да бъде открита на https://www.gov.uk, https://www.gov.scot.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763, написа vesti.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР